3 vastausta artikkeliin ”Snape, Snape, Severus Snape

  1. On julmaa ja surullista, että a) niin monet yllättyy tuosta ja että b) suurin osa niistäkin, jotka tietävät, että ”kaikissa kielissä ei oo he/she -eroa” luulee, että se on harvinaista. Vaikka se jako on tyypillistä kai lähinnä indoeurooppalaisille ja seemiläisille kielille, joita on reilusti alle 1/10 maailman kielistä…

    oli pakko : D

  2. Mulle itse asiassa kävi ihan samalla lailla – aika pitkäänkin luulin, että Kalkaros olis ollut nainen… 😀 Sen etunimeähän ei kirjassa myöskään kovin montaa kertaa mainita (ainakaan sukunimen käyttöön verrattuna), joten ehkä sekin saattoi vähän vaikuttaa? Helpompi sivuuttaa sukupuolen herkemmin paljastava etunimi, jos se mainitaan kirjassa esim. vain 3 kertaa…

  3. Joo-o, kyllä se itseasiassa taitaa olla mielenräjäyttävän päräyttävän avartavaa niille, ketkä on kasvanu sukupuolittuneen kielen alla. Kelaa jos _kaikella_ olis kielelilsestä syystä sukupuoli. Lyijykynillä, laivoilla, bakteereilla, filosofisilla ajatusrakennelmilla. Ihan kaikella. Hatuttais muakin kasvaa suppeeksi. Onneks kasvoin tänne, missä meillä on aivan täydellinen kieli ja voidaan sit pitää muuta maailmaa opetuslapsinamme. !!!1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *