Eläinten elokuu – A

ANIMAL AUGUST – A

AKSOLOTLI – AXOLOTL (Ambystoma mexicanum)
EE_A
Aksolotli on monin tavoin erikoinen otus. Tämä lohikäärmettä muistuttava mutta salamantereihin kuuluva pieni vedenelävä ei nimittäin koskaan kasva aikuiseksi. Sillä on koko ikänsä kidukset, jotka muilla sammakkoeläimillä katoavat yksilön aikuistuessa. Tästä huolimatta aksolotli kykenee lisääntymään. Ilmiötä kutsutaan neoteniaksi. Usein näkee kuvia albiinoista aksolotleista, jotka ovat suosittuja lemmikkejä, mutta kuvan aksolotli on ruskeanharmaa, kuten Meksikossa asuvat ja hyvin uhanalaiset villit aksolotlit ovat.

The axolotl is a curious creature in many ways. This dragon-looking aquatic creature is actually a salamander that never really grows up. It has gills all its life even though on other amphibians they disappear when an individual gets older. Despite of this axolotls become able to reproduce. This phenomenon is called neotenia. You often see pictures of albino axolotls that are popular pets but the one in this drawing in greyish brown like its endangered wild counterparts that live in Mexico.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *