Eläinten elokuu – B

ANIMAL AUGUST – B

BAIKALINHYLJE – BAIKAL SEAL (Pusa sibirica)
EE_B
Baikalinhylje on yksi maailman pienimmistä hylkeistä ja lisäksi ainoa, joka elää pelkästään makeassa vedessä. Järvissä elävät saimaannorppa ja laatokannorppa ovat nimittäin meressä elävän norpan alalajeja. Baikalinhylje on luultavasti myös enemmän erillään muista hylkeistä kuin mikään muu eväjalkainen – jokea pitkin matkaa Siperian Baikaljärveltä Jäämerelle kertyy yli 5500 kilometriä!

The Baikal seal in one of the smallest seal species in the world and also the only one that lives solely in fresh water. Saimaa ringed seal and Ladoga seal that live in lakes are considered to be subspecies of the sea-living ringed seal. Baikal seal is also probably more isolated from other seals than any other pinniped – by river it is more that 5500 kilometers (3400 miles) from Lake Baikal to the Arctic Ocean!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *