Eläinten elokuu – E

ANIMAL AUGUST – E

ERAKKORAVUT – HERMIT GRABS (Paguroidea)
EE_E
Erakkoravuilla on pehmeä takaruumis, joka on alttiina saalistajien hyökkäyksille. Siksi se etsii kotilon kuoren, johon se voi piilottaa takamuksensa. Osa erakkoravuista myös koristelee kuorensa esimerkiksi merivuokoilla. Ravun kasvaessa sen on etsittävä isompi kuori suojakseen. Mikäli sopivaa ei ole saatavilla, takaruumiin pelastukseksi kelpaa vaikka vanha limsatölkki. Tästä huolimatta meriin ei ole sopivaa heittää roskaa, sillä siitä on eläimille enemmän haittaa kuin hyötyä. Kuvassa bernhardinerakkorapu (Pagurus bernhardus)

Hermit crab’s abdomen is soft and hence vulnerable to predators’ attacs. Therefore a hermit crab finds a seashell in which it hides its behind. Some hermit crabs decorate their shells with for instance sea anemones. When a crab grows it has to find another seashell to protect itself. If a suitable sized one is not available, a hermit crab can use even an old soda can to safe its backside. Despite of this soda cans and other trash cause more harm than good to sea creatures. In this picture you see the common hermit crab (Pagurus bernhardus).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *