Eläinten elokuu – F

ANIMAL AUGUST – F

FREGATTILINNUT – FRIGATEBIRDS (Fregata sp.)
EE_F
Fregattilinnut eli kaapparit ovat tunnettuja paitsi koiraiden komeista kurkkupusseista myös niiden tavasta ryövätä kalasaaliita muilta linnuilta. Tämä voi tuntua epäreilulta ja ilkeältäkin, koska fregattilinnut osaavat kalastaa vallan hyvin itsekin. Eläimet eivät kuitenkaan elä samojen moraalisääntöjen mukaan kuin me ihmiset. Varsinkin lisääntymisaikaan kalojen ryöstely muilta linnuilta auttaa fregattilintuja kasvattamaan poikasensa vahvoiksi. Ja tärkeintähän useimmille eläimille on oman suvun jatkaminen. Kuvassa keisarifregattilintu (Fregata magnificens).

Frigatebirds are known for the males’ red gular pouch and also for their habit of stealing fish from other fish-eating birds. This might seem unfair and even mean as frigatebirds are well capable of fishing themselves. Animals, however, don’t follow any moral codes the same way we humans do. Especially during breeding season stealing fish helps frigatebirds in bringing up strong offspring. And the most important thing in most animals’ life is to raise as many offspring as possible. In this picture you see the magnificent frigatebird (Fregata magnificens).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *