Eläinten elokuu – H

ANIMAL AUGUST – H

HIETADOLLARIT – SAND DOLLARS (Clypeastroidea)
EE_H
Hietadollarit kuuluvat samaan piikkinahkaisten ryhmään kuin meritähdet ja merisiilitkin, jotka ovat säteittäissymmetrisiä eläimiä – niillä ei siis ole etu- tai takapäätä. Kaikki maailman eläimet polveutuvat alkeellisista säteittäissymmetrisistä eläimistä. Meritähtien ja merisiilien esi-isät ovat kuitenkin olleet kaksikylkisiä, joten nykyiset meritähdet ja merisiilit ovat sekundäärisesti säteittäissymmetrisiä. Hietadollarit ovat kehittyneet sekundäärisesti säteittäissymmetrisistä eläimistä ja alkaneet jälleen kehittää itselleen etu- ja takapäätä – ne ovat siis sekundäärisesti kaksikylkisiä! Vaikka evoluutio ei ”tähtää” mihinkään eikä se voi kulkea taaksepäin, se tuntuu välillä sahaavan paikoillaan!

Sand dollars belong to the same group of Echinoderms as star fish and sea urchins that are radially symmetric animals – this means that they don’t have a front side or a back side. All animals descent from radially symmetric animals. The ancestors of star fish and sea urchins were bilaterally symmetric, so the present-day starfish and sea urchins are secondarily radially symmetric. Sand dollars stem from secondarily radially symmetric animals and they have started to develop themselves a front and a back again – hence they are secondarily bilaterally symmetric! Even though evolution is not ”going” anywhere and cannot go backwards, it sometimes feels undecided!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *