Eläinten elokuu – I

ANIMAL AUGUST – I

ISOMUURAHAISKARHU – GIANT ANTEATER (Myrmecophaga tridactyla)
EE_I
Isomuurahaiskarhu (joka ei ole mitään sukua karhuille) syö nimensä mukaisesti vain muurahaisia ja termiittejä. Se onkin täydellisesti sopeutunut tähän erikoiseen ruokavalioonsa. Sen etujalkojen suuret kynnet, joilla se repii auki muurahais- ja termiittipesiä, eivät kulu, sillä eläin kävelee rystysillään. Muurahaiset tarttuvat muurahaiskarhun pitkään, tahmeaan kieleen, jolla se vetää ne sisään pikkuisesta suustaan. Muurahaiskarhuilla ei ole hampaita, mutta ei hätää – muurahaiset tulevat jauhetuiksi sen vatsassa.

The giant ant eater eats only and termites like its name suggests. It is perfectly adapted to its curious diet. Ant eater uses its big claws to tear open ant and termite nests, and they don’t wear because the animal walks on its knuckles. Ants get stuck in the ant eater’s long, sticky tongue with which it pulls them into its tiny mouth. Ant eaters don’t have teeth, but not to worry – the ants are minced in its stomach.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *