Eläinten elokuu – J

ANIMAL AUGUST – J

JÄTTILÄISKALMARI – GIANT SQUID (Architeuthis dux)
EE_J
Jättiläiskalmarit ovat kolossikalmareiden ohella maailman suurimpia selkärangattomia eläimiä. Nämä syvien merien asukit voivat kasvaa pyyntilonkeroineen jopa 13 metrin pituisiksi. Näillä jättiläisillä on myös maailman suurimmat silmät: niiden halkaisija on noin 30 cm! Jättiläiskalmarit ovat maailman nopeimmin kasvavia olentoja. Kuoriutuessaan ne ovat vain muutaman millimetrin pituisia ja ne saavuttavat valtavan kokonsa noin viidessä vuodessa. Kauempaa nämä jätit eivät eläkään.

Giant squids and colossal squids are the largest invertebrates in the world. With their tentacles these deep sea creatures can grow to be 13 meters in lenght. These giants also have the largest eyes in the world – their diameter is approximately 30 cm! Giant squids are the fastest growing animals in the world. When they hatch they’re only a couple of millimeters long and they reach their huge size only in about five years. These giants don’t live longer than that.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *