Eläinten elokuu – K

ANIMAL AUGUST – K

KIIVI – KIWI (Apteryx sp.)
EE_K
Kiivi on Uudessa-Seelannissa asuva, noin kanankokoinen lentokyvytön lintu. Se painaa pari kiloa. Kiivin muna voi kuitenkin painaa jopa 450 grammaa eli neljänneksen itse linnun painosta! Kiivi muniikin kokoonsa nähden suurempia munia kuin mikään muu eläin. Ennen munintaa naaras ei pysty pariin päivään edes syömään, ja sen kävely on hyvin hankalaa. Mahtaa olla naaraalla onnellinen olo, kun se voi jättää munan koiraan huolehdittavaksi munittuaan. Kuvassa eteläsaarenruskokiivi (Apteryx australis).

Kiwi is a flightless bird about the size of a hen living in New Zealand. It weights a couple of kilograms. Kiwi’s egg, however, can weight up to 450 grams which is a quarter of the bird’s weight! Kiwi’s eggs are indeed larger compared to its size than on any other animal. For a couple of days before laying the egg the female can’t even eat and walking is very difficult. She must feel releaved when the male takes care of the egg after laying. In this picture you see a southern brown kiwi (Apteryx australis).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *