Eläinten elokuu – L

ANIMAL AUGUST – L

LAISKIAISET – SLOTHS
EE_L
Sanotaan, ettei vierivä kivi sammaloidu. Laiskiaiset ovat kuitenkin niin verkkaisia liikkeissään, että ne alkavat kasvaa sammalta ja levää. Lisäksi niiden turkkiin muuttaa koko joukko pieniä selkärangattomia, joten laiskiainen on kuin (hyvin hitaasti) liikkuva ekosysteemi. Levistä ja sammalesta on sille kuitenkin hyötyä: ne värjäävät sen vihertäväksi ja näin piilottavat sen saalistajilta. Tässä kuvassa on sierainlaiskiainen (Choloepus hoffmanni).

They say that a rolling stone gathers no moss. Sloths, however, are so slow, that there is moss and algae growing in their fur. Small invertebrates also move to libe in a slotht’s fur, so a sloth is like a (very slowly) moving ecosystem. Algae and moss are still beneficial to sloths: they color it green and keep it hidden from predators. In this picture you see a Hoffmann’s two-toed sloth (Choloepus hoffmanni).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *