Eläinten elokuu – Y

ANIMAL AUGUST – Y

YÖPERHOSET – MOTHS
EE_Y
Yöperhoset ovat sekalainen ryhmä perhosia, jotka lentävät pääasiassa öisin. Monilla yöperhosilla on sulkamaiset tuntosarvet, erityisesti koirailla. Näiden erikoisten hajuaistinten avulla yöperhoskoiraat löytävät kumppania kaipaavat naaraat, jotka erittävät feromoneja koiraita houkutellakseen. Koiras voi haistaa naaraan kilometrien päästä. Aikamoinen saavutus näin pienelle eläimelle! Kuvassa riikinkukkokehrääjä (Saturnia pavonia).

Moths are a miscellanous group of butterflies that mostly fly during nighttime. Many moths, especially males, have feather-like antennas. With these odour-smelling body parts male moths find females that produce pheromones because they need a mate. Male can smell a female from kilometers away. Quite an achievment for an animal this small! In this picture you see the small emperor moth (Saturnia pavonia).

2 vastausta artikkeliin ”Eläinten elokuu – Y

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *