Eläinten elokuu – Z

ANIMAL AUGUST – Z

Z(ZZZ): NUKKUMINEN – Z(ZZZ): SLEEPING
EE_Z
Kaikki eläimet nukkuvat, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Hevoset ja muut suuret pakoeläimet lukitsevat polvinivelensä ja nukkuvat yleensä seisaallaan, sillä pedon hyökätessä ne eivät ehtisi nousta tarpeeksi nopeasti ylös. Monet valaat ja manaatit nukkuvat vain toinen aivopuolisko kerrallaan, jolloin toinen huolehtii siitä, että eläin käy hengittämässä. Jotkin linnut nukkuvat lentäessään. Karhut ja murmelit voivat nukkua monta kuukautta kerrallaan. Myös kalat nukkuvat. Papukaijakalat (kuvassa Chlorurus sordidus) kehittävät ympärilleen limakerroksen, joka estää niiden hajua pääsemästä saalistajien neniin kalan unien aikana.

All animals sleep, some more than others. Horses and other herbivorous animals can lock their knees and mostly sleep standing up because getting up would take them too long if a predator attacked. Many whales and manatees keep one of their brain halves awake so that they can breathe when need be. Some birds sleep while flying. Bears and marmots can sleep many months in one go. Fish sleep as well. Parrotfish (in this picture the daisy parrotfish, Chlorurus sordidus) produce a slime bubble around themselves when sleeping so that predators can’t smell them.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *