Eläinten elokuu – Ä

ANIMAL AUGUST – Ä

ÄKÄMÄPISTIÄISET – GALL WASPS (Cynipoidea)
EE_Ä
Joskus metsässä kulkiessaan näkee puiden ja pensaiden lehdissä outoja pallukoita. Ne ovat äkämäpistiäisten toukkien asumuksia. Monet äkämäpistiäiset munivat munansa puiden lehtisolukkoon, ja lehti muodostaa toukan ympärille pallukan eli äkämän. Tällaisessa äkämässä voi talvehtia yksi tai useampia äkämäpistiäisen toukkia. Tässä kuvassa on takkuäkämäpistiäinen (Diplolepis rosae), jota tavataan melko yleisenä eteläisessä Suomessa.

Sometimes when you walk in forests you see weird lumps in the leaves of trees and bushes. These are the living places of gall wasp larvae. Many gall wasps lay their eggs in tree leaves, and the leaf formes a lump – or a gall – around the larva. One or more larvae can spend the winter in a gall like this. In this picture you see the Robin’s pincushion (Diplolepis rosae) that is quite common in southern Finland.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *