Kadonneiden kuukausi: L

MONTH OF THE LOST: L

LIOPLEURODON

Kuoli sukupuuttoon 155 miljoonaa vuotta sitten
Went extinct 155 million years ago

Mahdollisesti jopa 25 metriä pitkäksi kasvanut liopleurodon oli kaikkien aikojen suurin meripeto. Valtavan kokonsa ja täydelliseti merielämään sopeutuneen ruumiinmuotonsa takia tämä matelija ei voinut nousta maalle munimaan. Sen takia se synnytti luultavasti eläviä poikasia. Liopleurodon haistoi mahdollisesti veden allakin, jolloin se pystyi seuraamaan saaliseläimiä hajun perusteella.

Liopleurodon was the largest aquatic predator of all times as it may have grown to be 25 meters long. Because of its huge size and body structure so well adapted to life in water it couldn’t lay its eggs on the ground. Therefore it probably gave birth to live young. Liopleurodon may have been able to smell underwater and hence follow its pray based on their smell.

Yksi vastaus artikkeliin ”Kadonneiden kuukausi: L

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *