Kadonneiden kuukausi: M

MONTH OF THE LOST: M

MEGALOCEROS

Kuoli sukupuuttoon 9500 vuotta sitten
Went extinct 9500 years ago

Megaloceroksella oli suuremmat sarvet kuin millään muulla sorkkaeläimellä koskaan. Sarvien kärkiväli oli jopa 3,5 metriä, ja urokset kasvattivat tällaiset sarvet uudestaan joka vuosi, mikä on vienyt valtavasti energiaa ja ravintoa. Megaloceroksen sukupuuttoon kuolemisen syytä ei tiedetä. Lajin läheisin nykyään elävä sukulainen on täpläkauris.

Megaloceros had larger antlers than any other hoofed mammal ever. Its antlers were up to 3.5 meters wide. The males grew a new pair every single year which of course took enormous amounts of energy and resources. The cause for Megaloceros’ extinction is unknown. Its closest living relative is fallow deer.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *