Kulkemisen kuukausi: J

MONTH OF MOVING: J

JUNA – TRAIN (Harry Potter)
”Funny way to get to a wizards’ school, the train. Magic carpets all got punctures, have they?”

Harry Potterin maailma on täynnä ihmeellisiä keinoja matkustaa paikasta toiseen: voi lentää luudalla (myös urheilumuoto), ilmiintyä (tahdonvoimalla ilmestyä paikasta toiseen), matkustaa Pomittaislinjalla (maailman epäilyttävin ja paras yöbussi) tai käyttää hormipulveria (takasta takkaan) tai porttiavainta (liikkua paikasta toiseen lumotun esineen avulla). Kouluun mennään kuitenkin – höyryjunalla.

The world of Harry Potter is full of wondrous ways of transport: you can fly on a broomstick (also a sport), apparate (just wish yourself from A to B), take the Knight Bus (the most suspicious and awesome night bus in the world) or use Floo Powder (from fireplace to fireplace) of a Port Key (using a enchanted object to teleport to another place). And still you go to school by – steam train.

The quote by Vernon Dursley in Harry Potter and the Philosopher’s Stone
Harry Potter by J.K. Rowling

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *