Kulkemisen kuukausi: L

MONTH OF MOVING: L

LONTOO – LONDON (Kävelevät koneet – Mortal Engines)
”It was a dark, blustery afternoon in spring, and the city of London was chasing a small mining town across the dried-out bed of the old North sea.”

Miksi matkustaa kaupunkien välillä, kun voi nostaa koko kaupungin telaketjuille ja lähteä rullailemaan? Saat mukaan kodin, kaverit, kirkon ja kaupat. Tokikin metsätalous hiukan kärsii, jos ajelet kokonaisen kaupungin puiden yli. Mutta väliäkö hällä. Maailmanloppu tapahtui jo. (Tässä sarjassa on muuten myös eeppisiä ilma-aluksia joilla on huikeita nimiä – Taisteluvompatti on suosikkini näistä.)

Why travel from town to town when you can just put the whole city on wheels and roll out? You can take your home, friends, cathedrals and shops along. Forest industry obviously suffers a little if you just drive your town over the trees. But who cares. The world ended already anyways. (By the way, this series also has epic air ships with awesome names – The Combat Wombat is my favorite.)

The quote above is the opening line of Mortal Engines
Mortal Engines by Philip Reeve

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *