Matala pää ennen syvää päätä

FIRST DABBLE, ONLY THEN DIVE

Eli: muut olivat täällä jo kymmenen vuotta sitten, mutta itse olen digiänkyrä.
Aka. others were here ten years ago but I don’t like digital stuff.

Sain kokeilla kaverini tabletilla digitaalista piirtämistä. Olen pari kertaa värittänyt digitaalisesti, mutta en koskaan tehnyt kokonaista kuvaa pelkästään diginä. Tähän on syynä lähinnä se, etten ole ollut aiheesta kiinnostunut niin paljon, että olisin vaivautunut hankkimaan omaa tablettia tai vastaavaa digitaalista taidevälinettä, ja niitä on aika kehnosti lainaksikin. Toisekseen käyttämäni ohjelmat eivat ole olleet kovin käyttäjäystävällisiä, mutta nyt kokeilemani Procreate oli itse asiassa todella helppo (ei sponsoroitu!). Tässä pari pikaista kokeiluani:
A friend of mine let me try digital drawing on her tablet. I’ve colored a couple of imaged digitally but never before made an entire picture that way. The reason for this is mainly that I haven’t been interested in it enough to get my own tablet or similar digital art gadget, and it’s not that easy to borrow one either, Secondly, the art programs I’ve used haven’t been too user friendly but Procreate, which I used now, was actually really easy (not sponsored!). Here are a couple of my quick attempts:


Tämä on ihan ensimmäinen kokonaan digitaalinen taideteokseni (taide on toki laaja käsite). Tämä olisi hienompi, jos olisin esimerkiksi käyttänyt toisenkin minuutin tuon koiraeläimen piirtämiseen… Lähinnä pointtina oli testata tasojen käyttöä ja toimivuutta. Hauska juttu: tässä kuvassa on varjostusta ja otuksen silmien väriä lukuun ottamatta käytetty vain yhden värin eri sävyjä.
This is my very first fully digital work of art (the term ”art” is used loosely here). This would be nicer if I had for example used another minute to draw that dog-creature… The point was mainly to try out how layers are used. Fun fact: with the exception of shading and the creature’s eyes, there’s only one color used in this drawing, just in various hues.


Tämä hai on sitten vähän huolitellumpi teos, jossa edelleen leikin tasoilla. Suurin ero kynän ja paperin kanssa toimimiseen onkin juuri se, että piirtää voi eri tasoille, joita voi sitten käsitellä erikseen, kun perinteisessä tyylissä kaikki on samalla tasolla. Tämä ei ole niin paha, kun ottaa huomioon että se on toinen yritykseni kokonaan digitaalisessa piirtämisessä, joten ehkä voin jatkaa harjoituksia.
This shark is a little more refined work of art, though I still mostly played with layers. The biggest difference to drawing with pen and paper is that you can draw on separate layers and treat them separately whereas in traditional drawing everything is on the same layer. This one’s not that bad, for my second-ever attempt on fully digital drawing, so maybe I can continue practicing…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *