Kilpikonnista viimeinen

THE LAST OF THE TURTLES

Lumihevonen toi minulle sarjisfestareilta Eastmanin ja Lairdin TMNT-sarjiksen The Last Ronin. Se sijoittuu teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien tulevaisuuteen, jolloin teini-ikä on jäänyt kauas taakse, ja enää yksi kilppariveljeksistä on jäljellä kulkemassa koston teitä. Mutta en kerro kuka kilppareista hän on, jos vaikka haluatte lukea sarjiksen. Fanitaide lienee väistämätöntä.
Snowhorse brought me an TMNT comic called The Last Ronin, by Eastman and Laird, from the Comic Festival. The story is set in the future of the Teenage Mutant Ninja Turtles when their teenage years are far behind and only one of the turtle brothers is left, walking the paths of revenge. But I won’t tell you which turtle he is, in case you want to read the comic. Fan art, I assume, is inevitable.

The Last Ronin oli hyvä sarjakuva ja hyvä tarina. Synkkä, surullinen ja väkivaltainen kyllä, mutta hyvä. Tosin en ole vielä ihan sinut sen kanssa, että koska tämä sarjis on Eastmanin ja Lairdin käsikirjoittama, se on alkuperäisten kilppareiden osalta periaatteessa canon, ja se on aika synkkä viimeinen kappale siihen tarinaan. Onneksi, kuten Mikey kerran sanoo, ”sarjakuvissa kukaan ei pysy kuolleena kovin kauaa”.
The Last Ronin was a good comic and a good story. Dark, sad and violent, yes, but good. Though I’m not yet quite okay with the fact that since this story was written by Eastman and Laird, it is technically speaking canon for the original turtles, and it’s a rather grim last chapter to that story. Luckily, as Mikey once said, ”nobody stays dead for very long in comic books”.

PS. Pari sanaa tästä kuvasta. Lainasin The Last Roninin yhdelle kaverille, joten piirsin tämän ilman mallikuvia, ja tiedän, ettei tämä ole lainkaan sitä tyyliä, jota sarjakuva edustaa. Mutta olen muutenkin kilppareita piirtäessäni ottanut eri sarjakuva- ja sarjatulkinnoista omia suosikkijuttujani ja yhdistellyt niitä haluamallani tavalla. Tykkään myös aina piirtää kilppareille hännän, niin kuin alkuperäisissä sarjiksissa. Se on usein jätetty pois eri tulkinnoissa, mutta minusta se on hauska. Onhan Tikku-rotallakin häntä, miksi siis ei kilpikonnilla?
PS. A couple of words about this drawing. A friend of mine borrowed The Last Ronin from me so I drew this without references knowing that this isn’t anything like the comic. But I’ve mixed and matched my favorite parts of different versions of TMNT from comics and TV shows. I also like to draw the turtles having a tail like in the original comics. It’s been left out in most interpretations but I find it funny. I mean, Splinter the rat has a tail, so why not the the turtles too?

TMNT and The Last Ronin created by Kevin Eastman and Peter Laird

2 vastausta artikkeliin ”Kilpikonnista viimeinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *