Eläinten elokuu – D

ANIMAL AUGUST – D

DUGONGI – DUGONG (Dugong dugon)
EE_D
Dugongeja ja niiden sukulaisia manaatteja ei turhaan sanota merten lehmiksi. Ne nimittäin laiduntavat meriruohoa matalien lahtien pohjissa samaan tapaan kuin lehmät maalla. Dugongit ovat kuitenkin järkeviä ja säästäväisiä eläimiä. Ne eivät koskaan syö kaikkea meriruohoa samalta alueelta, vaan jättävät sinne tänne laikkuja, joista uusi niityllinen meriheinää voi kasvaa. Kestävää laidunnusta siis!

Dugongs and their relatives, manatees, are not called cows of the seas for nothing as they graze sea-grass in the bottoms of shallow bays the same way cows do on land. However, dugongs are reasonable and economical animals. They never eat all the sea grass from an area but leave un-grazed patches here and there from which a new meadow of sea grass can grow. Sustainable grazing indeed!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *