Eläinten elokuu – G

ANIMAL AUGUST – G

GILALISKO – GILA MONSTER (Heloderma suspectum)
EE_G
Gilalisko ja sen kanssa samaan Heloderma-sukuun kuuluvat neljä muuta liskoa sekä komodonvaraani ovat maailman ainoat myrkylliset liskot. Terveelle aikuiselle gilaliskon purema ei yleensä ole kohtaloksi, mutta kiinni purrutta gilaliskoa on lähes mahdotonta saada irti. Gilaliskon myrkkyrauhaset sijaitsevat alaleuassa toisin kuin myrkkykäärmeillä, joiden myrkkyrauhaset ovat yläleuassa.

Gila monster and the other four species of the genus Heloderma, with the Komodo dragon, are the only venomous lizards in the world. A gila monster’s bite is normally not fatal to a healthy adult but getting a gila monster to let go when it is biting into something is nearly impossibel. A gila monster’s venom glands are located in its lower jaws whereas snakes’ venom glands are in their upper jaws.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *