Kulkemisen kuukausi: E

MONTH OF MOVING: E

USS ENTERPRISE (Star Trek)
”Fate. It protects fools, little children, and ships named Enterprise.”

Enterprise on Federaation Tähtilaivaston lippulaiva. Saman nimisiä aluksia on ollut useita, ja kolme niistä on ollut jonkin sarjan pääosassa – tähtilaivalle sijoittuvan sarjan alus on yhtä lailla yksi sarjan päähenkilöistä kuin miehistönsäkin. Kuuluisin näistä aluksista on varmaankin alkuperäisen sarjan Enterprise (NCC-1701), joka tuppasi olemaan jostakin rikki koko ajan yli-insinööri Scottin rakastavasta huolenpidosta huolimatta.

Enterprise is the flag ship of the Federation Star Fleet. There has been several ships by the same name, and three of them have been in the center of a series – in a show taking place on a starship, the ship is as much a main character as its crew. The most famous of these ships is probably the Original Series Enterprise (NCC-1701) that seemed to be always somewhat broken despite its chief engineer Scott’s loving care.

The quote by William Riker in Star Trek: The Next Generation episode Contagion
Star Trek created by Gene Roddenberry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *