Kulkemisen kuukausi: F

MONTH OF MOVING: F

MILLENNIUM FALCON (Star Wars)
”The fastest hunk o’ junk in the galaxy!”

Millennium Falcon on Han Solon salakuljetusalus ja kaukaisen galaksin kuuluisin ja nopein kulkupeli. Omistajansa mukaan Falcon on kulkenut Kesselin reitin ”alle kahdentoista parsekin”. Tämä on hieman erikoista, sillä parsek on matkan eikä ajan määre. Asia selitettiin myöhemmin sillä, ellä Kesselin reitillä on paljon mustia aukkoja, ja mitä lähempää niitä uskaltaa mennä – eli mitä lyhyemmän matkan kulkee – sitä parempi alus ja taitavampi kippari.

Millennium Falcon is Han Solo’s smuggling ship and the most famous method of transport in the galaxy far far away. According to its owner the Falcon has done the Kessel Run ”in less than twelve parsecs”. This is somewhat curious as parsec is a measure of distance, not time. Han’s bragging was later explained by telling that there are numerous black holes on the Kessel run so the nearer to them you go – and hence the shorter the way you take – the better the ship and the skipper.

The quote by Lando Calrissian in The Empire Strikes Back
Star Wars created by George Lucas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *