Pupuparadoksi

THE BUNNY PARADOX

Kaneja ja jäniksiä pidetään perinteisesti arkoina ja pelokkaina olentoina. Siksi varmaan kirjailijat ja elokuvantekijät yrittävät murtaa tämän kliseen ja antaa meille kovanaamapupuja. Joten saamme alla olevien kaltaisia hahmoja, ja tavallaan yritys murtaa klisee pelokkaista pupuista johtaa käänteiseen kliseeseen kovanaamaisista kaneista. Mutta en valita – nämä hahmot ovat ihan parhaita!

Rabbits and hares are traditionally thought of as shy and scared creatures. I guess this is why writers and movie makers are trying to break this trope and give us bad-ass bunnies. So we get characters like the ones pictured below, and in a way the attempt to break this trope has lead into an inverse trope of bad-ass bunnies. But I’m not complaining – these characters are awesome!

Puput vasemmalta oikealle:
– Miyamoto Usagi, samuraijänis Stan Sakain sarjakuvassa Usagi Yojimbo
– Thlayli eli Isopää, yksi Richard Adamsin Ruohometsän kansan päähenkilöistä
– E. Aster Bunnymund eli Pääsiäispupu, William Joycen kirjoihin perustuvasta Rise of the Guardians -elokuvasta
– Judy Hopps, poliisi Disneyn Zootopia-elokuvassa
– Basil Hirvi-Jänis, yksi Brian Jacquesin Redwallin taru -sarjan lukuisista soturijäniksistä

Bunnies from left to right:
– Miyamoto Usagi, a samurai rabbit from the Usagi Yojimbo comics by Stan Sakai
– Thlayli, or Bigwig, one of the main characters of Watership Down by Richard Adams
– E. Aster Bunnymund, or Easter Bunny, from the movie Rise of the Guardians, based on books by William Joyce
– Judy Hopps, a police officer from Disney’s movie Zootopia
– Basil Stag Hare, one of the many warrior hares in A Tale of Redwall series by Brian Jacques

Puuttuuko tästä joku kovanaamainen pupu?
PS. Hauska yksityiskohta: Usagi on näistä hahmoista ainoa, jolla ei ole töpöhäntää.

Did I miss some bad-ass bunny?
PS. A fun fact: Usagi is the only one of these characters who doesn’t have a tail.

4 vastausta artikkeliin ”Pupuparadoksi

  1. Awww!
    Wikipediassa on lista eläinsupersankareista ja sieltä löytyy yllättävän paljon pupuja (mm. Usagi). Pohdin, et puput on varmaan monelle aika tuttuja eläimiä ja toisaalta kiinnostavan näköisiä ilmeikkäine korvineen, joten niistä syntyy hyviä hahmoja niin kirjoitettuun kuin audiovisuaaliseen mediaan. Lisäksi pupuilla on aika kiinnostava kulttuurihistoria, kun ne ovat olleet hahmoina eläinsaduissa jo vuosisatojen ajan. Et nämäkin kuvassa olevat pupuset on osa pitkäaikaista pupukaanonia ^_^

    Basilli Hirviööö <3

    • Mä itse asiassa mietin kans sitä et jo Aisopoksen saduissa ja myös suomalaisissa saduissa on usein jäniksiä, jotka esimerkiksi voittaa sudet, ketut ja karhut jossain kilvassa. Eli tosiaan aika kaukaa tulee jänikset saduissa, ehkä just noista syistä jotka mainitsit.

      Mietin pitkään että kenet Redwallin pupuista otan mut sit päätin ottaa ”alkuperäisen” ja valitsin Basilli Hirviön 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *