Kuule istuta vielä se omenapuu

COME WITH ME, SOW THE SEED OF THE APPLE TREE

”Oh, someone had dumped a house plant on the street.” //
”I guess I’ll take it with me. After all, I promised that all homeless plants would be welcome to my home.”

Jutun otsikko on sitaatti Juice Leskisen kappaleesta Myrkytyksen oireet. Pelastamani kasvi ei toki ollut omenapuu vaan joku limoviikuna tai jotain, mutta muuten sopii tyyliin.
The title of this post is a quote from Finnish artist Juice Leskinen’s song Symptoms of Poisoning. I didn’t even know before that the song has been translated to English. The plant I saved was not an apple tree but some sort of a ficus tree, and the Finnish version somehow works better anyway, but whatever.

4 vastausta artikkeliin ”Kuule istuta vielä se omenapuu

  1. Pakko tulla pätemään, mutta omenapuut maailmanlopun edellä on ilmeisestikin aika paljon Juicea vanhempi juttu, Lutherin suuhun on (väärin) laitettu lause ”Jos tietäisin, että huomenna tulee maailmanloppu, istuttaisin omenapuun”

    Best, Your friendly neighbourhood kirkkohistoriapätijä, jolla ei päivääkään opintoja aiheesta xD

  2. Mutta onko kukaan muu viisas kuin Juice tehnyt aiheesta vetävää ja yhä ajankohtaista poprock-biisiä? Ehkäpä puiden istuttaminen on ylipäänsä hyvä ajatus, varsinkin jos puusta saa ehkä jonain päivänä viikunoita, joista voi tehdä limua ja hörppiä sitä kavereiden kanssa maailmanloppua odotellessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *