Inktober 2023, 22-28

StarWarsTober jatkuu aina vain…
StarWarsTober just goes on and on…


Kuvittelisin, että banthojen päällyskarva on karkeaa, mutta autiomaan äärilämpötilojen eläiminä niillä on varmasti todella hyvin eristävä ja pehmoinen pohjavilla. Olen päässyt kokeilemaan myskihärän pudottamaa talvikarvaa, se on aivan käsittämättömän pehmeää, kuin tummanharmaa lämmin pilvi.
I’d imagine that the overhair of banthas is quite coarse and rough but as animals adapted to the extreme temperatures of the desert they live in they probably have very insulating and soft underfur. I’ve gotten to touch the shed winter wool of a musk ox and it is incredibly soft, like a dark grey, warm cloud.


Kun ei mitään tule mieleen, voi aina piirtää hienon eläimen.
When in doubt, it’s always a good idea to draw a cool beast.


Kohtaus Pimeästä uhasta. Ja no joo, itse asiassa isot kalat elävät varmaan aika syvällä, mutta kun ottaa huomioon, että sankarimme olivat aikeissa matkata Naboon planeetan ytimen läpi, niin siihen suhteutettuna tämä kohtaus tapahtuu suhteellisen matalassa vedessä …eikö?
A scene from The Phantom Menace. And, well, yes, I think big fish swim in the depths, but considering that our heroes were planning to travel through the core of Naboo, this scene happens in quite shallow waters in comparison …right?


Windun ja Palpatinen kaksintaistelu Sithin kostossa. Olin matkoilla lokakuun lopun, joten tein viimeisen viikon Inktoberit tussikynillä ja harmaasävytusseilla pullomusteen sijasta. Piirustusvihkoni paperi on liian huokoista alkoholitusseille, tajusin sen kun väri levisi aika pahasti tässä.
Windu and Palpatine duelling in The Revenge of the Sith. I was travelling in the end of October so the last week of my Inktober was done with fineliners and grey markers instead of bottled ink. The paper in my sketch book is too soft for alcohol markers, I notices this when the color spread pretty badly here.


Tämä sana ei inspiroinut yhtään, mutta aina voi piirtää Rexin poistamassa yhden droidin.
I wasn’t inspired at all by this prompt but you can always draw Rex removing a clanker.


Beast = Zillo Beast, ’nuff said.


Opin englanninkielisen sanan ”coruscate” merkityksen lukiessani Terry Pratchettin Men at Armsia muutama vuosi sitten. Tarkoittaa suunnilleen samaa kuin ”sparkle” (kimallella tai kiiltää), ja sopii hyvin Tasavallan mahtavan pääkaupunkiplaneetan nimen pohjaksi. ”Coruscate” ei kyllä noin muuten kuulu ihan jokapäiväiseen sanastoon, enkä varmastikaan muistaisi sitä, jos en yhdistäisi sitä Coruscantiin. Jotain hyötyä tästä nörtteilystäkin.
I learned the meaning of the English word ”coruscate” when reading Men at Arms by Terry Pratchett some years ago. It’s basically the same as ”sparkle” and works well as a basis for the name of the magnificent capital planet of the Republic. Other than that, ”coruscate” doesn’t really belong to my daily vocabulary and I wouldn’t remember it if I didn’t connect it to Coruscant. This nerding pays off, sometimes, kinda.

Star Wars by Lucasfilm

2 vastausta artikkeliin ”Inktober 2023, 22-28

    • Ollapa biologi kaukaisessa galaksissa! Se on siistiä tällä vanhalla kunnon Maapallollakin, mutta mitä kaikkia mahtavia öllejä siellä kaukana olisikaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *